woensdag 27 februari 2013

Foto's verkleinen.

Waar ik al een tijdje over nadenk is namelijk foto's verkleinen voor de blog.
Het zou jammer zijn dat niemand meer langs komt omdat het te lang duurt vooraleer de blog/foto's geladen zijn.
Bij mijn vorig bericht heb ik gebruik gemaakt van picmonkey, hier kan ik collages maken. (bedankt voor de tip: Katja) (vele onder jullie doen dit waarschijnlijk in photoshop maar dat heb ik niet).
Maar wat ik mij nu toch afvroeg was het volgende: bij het maken van een collage worden dan de foto's automatisch verkleind?

Wat ik op het internet wel heb gevonden is deze site: Web Resizer.
Deze site zorgt voor het verkleinen van de foto's. En het is een gratis site. (niet onbelangrijk)

Misschien eerst de foto's verkleinen en dan in een collage zetten?
Wij gaan dit toch eens een keertje uittesten. Maar hebben jullie nog tips of ervaringen?

Update om 22u: volgende informatie heb ik net gevonden.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb eigenlijk geen idee. Ik maak mijn foto's en collage's via Photoshop. Ik hoop dat je de perfecte oplossing vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey, Ik ben ook even komen piepen op je site! Superleuk en ik ben weeral wijzer geworden met die pickmonkey! Ik gebruikte picasa om collages te maken. Maar mijn pc is zo traag dat ik dat van miserie afzette. Nu maak ik mijn collages via een app op mijn iphone (Mixel) om die foto dan via mail door te sturen, enz (heel omslachtig!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei ja dat is omslachtig :-) en laat dat nu iets zijn dat ik haat :-) (of is dat eerder lui van mij¨*knipoog*) maar picmonkey vind ik wel goed en snel werken. Heb het ook even laten zien aan iemand die in de software sector werkt en die vertelde mij dat picmonkey de foto's inderdaad verkleind. En als we iets (nog) beters moesten vinden dan delen we dat. :-) Fijn dat ik je heb kunnen helpen. Grtjs

   Verwijderen

Iets te vertellen? Graag! :-) Dat maakt het nog leuker.